Αθάνατο ‘21 Οδυσσέας Ανδρούτσος, Αθανάσιος Διάκος, Γεώργιος Καραϊσκάκης ,Γιάννης Μακρυγιάννης ( Εκδ.Biblionet, 2017)

Το βιβλίο αυτό αποτελεί ένα αφιέρωμα μνήμης στον Οδυσσέα Ανδρούτσο, στον Αθανάσιο Διάκο, Γεώργιο Καραϊσκάκη και Γιάννη Μακρυγιάννη ρουμελιώτες Οπλαρχηγούς  που έδωσαν τη ζωή τους και συνέβαλαν καθοριστικά για να ελευθερωθεί το γένος των Ελλήνων, που στέναζε κάτω από τον ζυγό των Οθωμανών μετά την Άλωση της Πόλης το 1453 για περίπου τετρακόσια χρόνια σκληρής σκλαβιάς.

 

Ήταν πρόσωπα όπως και όλοι οι αγωνιστές της Ρούμελης του Μοριά των Νησιών, της Ηπείρου , της Μακεδονίας και όλης της Ελλάδας που πήραν τον αγώνα πάνω τους , ξεσήκωσαν το ραγιά και του έδωσαν   δύναμη να συμμετάσχει στον μεγάλο αγώνα της παλιγγενεσίας του έθνους των Ελλήνων και της πατρίδας μας της όμορφης Ελλάδας.

Το βιβλίο αυτό είναι μια ελάχιστη προσφορά στη μνήμη αυτών των ανδρών του νεότερου Ελληνισμού , τους Έλληνες ήρωες και όλους τους αγωνιστές που έπεσαν για να ξαναειπωθεί η Ελλάδα με το όνομα της και να πάψουν οι Έλληνες να αποτελούν «παλιόψαθα των εθνών» όπως έλεγε και ο Μακρυγιάννης.

Σήμερα δυστυχώς είμαστε φτωχότεροι σε ιδέες και αξίες του Ανθρωπισμού και οφείλουμε να διδαχτούμε ξανά από αυτούς τους μεγάλους της Πατρίδας μας.