Δελτίο Τύπου Εκδήλωση στη μνήμη του Παναγιώτη Παναγούτσου «Η τέχνη της Κοινοτικής Ψυχιατρικής. Μια ιστορία από τη Φωκίδα»Δελτίο Τύπου
Εκδήλωση στη μνήμη του Παναγιώτη Παναγούτσου
«Η τέχνη της Κοινοτικής Ψυχιατρικής. Μια ιστορία από τη Φωκίδα»

Άμφισσα, 5/10/2018
Τιμητική εκδήλωση στη μνήμη του Παναγιώτη Παναγούτσου διοργανώνεται από την Εταιρία Κοινωνικής Ψυχιατρικής και ψυχικής Υγείας (ΕΚΨ & ΨΥ) το Σάββατο 13 Οκτωβρίου 2018, από τις 11:00 έως 15:00 στο Πνευματικό Κέντρο Άμφισσας. Ο τίτλος της εκδήλωσης είναι «Η τέχνη της Κοινοτικής Ψυχιατρικής. Μια ιστορία από τη Φωκίδα». Ο Παναγιώτης Παναγούτσος διατέλεσε, ως Ψυχίατρος, Επιστημονικά Υπεύθυνος της Κινητής Μονάδας Ψυχικής Υγείας Φωκίδας τα πρώτα χρόνια λειτουργίας της και τελευταία ήταν Διευθυντής Ψυχιατρικού τοµέα του Ψυχιατρικού Νοσοκοµείου Τρίπολης.
Απώτερος στόχος της δράσης αποτελεί η συζήτηση για την Κοινοτική Ψυχιατρική στην Ελλάδα, καθότι παραμένει εξαιρετικά επίκαιρη λόγω των συνθηκών που επικρατούν στη χώρα. Θα επιχειρηθεί η σύνδεση του παρελθόντος με το παρόν της κοινοτικής ψυχιατρικής και η διερεύνηση νέων καινοτόμων μορφών.
«Με αφορμή την επιθυμία να διοργανωθεί μια εκδήλωση αφιερωμένη στη μνήμη του αγαπημένου φίλου και συνεργάτη μας Παναγιώτη Παναγούτσου, γεννήθηκε η ιδέα της πραγματοποίησης μιας συνάντησης παλαιών και νέων συνεργατών της Ε.Κ.Ψ.&Ψ.Υ., εμπεριέχοντας τους φορείς και την κοινότητα της Φωκίδας», αναφέρει η Αθηνά Φραγκούλη, συνεργάτης του Παναγιώτη Παναγούτσου τα χρόνια της δράσης του στη Φωκίδα και Αντιπρόεδρος της ΕΚΨ&ΨΥ. «Αυτή η εκδήλωση δημιουργεί τον κατάλληλο τόπο και χρόνο για να θυμηθούμε τα πρώτα βήματα εφαρμογής του μοντέλου της Κοινοτικής Ψυχιατρικής στη Φωκίδα μέσα από τη δουλειά στην Κινητή Μονάδα Ψυχικής Υγείας. Πάντα ενθυμούμενοι την τόσο σημαντική συμβολή του αείμνηστου φίλου μας στην πορεία εξέλιξής της», συμπληρώνει η κα Φραγκούλη.
Η εκδήλωση εντάσσεται στο πλαίσιο των δράσεων του 2ου Καλλιτεχνικού Φεστιβάλ «Εν Δελφοίς εστίν ο τόπος» που θα διαρκέσει από 12 έως 21 Οκτωβρίου 2018.

Για περισσότερες πληροφορίες καλέστε: 2265022600 (Ε.Κ.Ψ&Ψ.Υ.) ή στείλτε
e-mail: ekpsfoki@otenet.gr
Πληροφορίες για την Εταιρία Κοινωνικής Ψυχιατρικής και Ψυχικής Υγείας δείτε εδώ