Το προπαγκόσμιο κύπελλο και πανελλήνιο πρωτάθλημα αλεξιπτώτου πλαγιάς στην Αγ. Ευθυμία και Μαλανδρίνο.

15-23025DSC01219
Η αερολέσχη Φωκίδας και Στ.Ελλάδας Α.ΦΩ.ΣΤ.ΕΛ σε συνεργασία με την περιφερειακή ενότητα Φωκίδας , τον Δήμο Δελφών και τον Δήμο Δωρίδας διοργανώνει στη Φωκίδα από τις 21/6 ως και τις 27/6 για πρώτη φορά το προπαγκόσμιο κύπελλο και για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά, το πανελλήνιο πρωτάθλημα αλεξιπτώτου πλαγιάς .
Μετά την αποπεράτωση της νέας κατάλληλης απογείωσης το Σεπτέμβρη του 2013 πάνω από την Αγ.Ευθυμία και την διεξαγωγή του φεστιβάλ αλεξιπτώτου πλαγιάς ένα μήνα αργότερα, αλλά και του πρώτου μέρους του πανελλήνιου πρωταθλήματος την επόμενη χρονιά, φέτος δοκιμάζουμε τα φτερά μας για μια από τις μεγαλύτερες διοργανώσεις στο χώρο του αλεξιπτώτου πλαγιάς.
Η διοργάνωση του προπαγκόσμιου κυπέλλου θέτει υποψηφιότητα για την διεξαγωγή του παγκοσμίου κυπέλλου την επόμενη χρονιά, μια από τις μεγαλύτερες εκδηλώσεις στο χώρο του αλεξιπτώτου πλαγιάς , στην οποία συμμετέχουν οι καλύτεροι πιλότοι του κόσμου και στρέφει τα βλέμματα όλης της κοινότητας παγκοσμίως στην περιοχή διεξαγωγής.
Αυτό θα αποτελέσει μια πολύ μεγάλη ευκαιρία για την προβολή της περιοχής στους πιλότους όλων των χωρών και ιδιαίτερα σε αυτούς από την κεντρική και βόρεια Ευρώπη που κάθε χρόνο διεξάγουν τα εθνικά τους πρωταθλήματα στη νότια Ευρώπη και κυρίως στο Krusevo των Σκοπίων.
Η περιοχή μας με την γεωγραφική της θέση και την ευκολία πρόσβασης από τα αεροδρόμια Αθηνών και Αράχθου και από το λιμάνι Πάτρας, την αρχαία βαρύγδουπη ιστορίας της, τον μοναδικό συνδυασμό βουνών και θάλασσας, βουνών και λίμνης αποτελεί την περιοχή «που αναζητούν οι διοργανωτές του παγκοσμίου κυπέλλου μια ζωή» για να αναφέρω τα λόγια του ίδιου του Ελβετού προέδρου της επιτροπής παγκοσμίου κυπέλλου το 2009 σε συνάντησή μας σε έναν αγώνα παγκοσμίου κυπέλλου. Ο λόγος είναι πως υπάρχει η δυνατότητα φιλοξενίας πολλών ατόμων ταυτόχρονα στην ίδια πόλη και ότι υπάρχουν πολύ ενδιαφέροντα πράγματα να επισκεφθεί και να κάνει κάποιος όταν ο καιρός δεν επιτρέπει την πτήση.
Η μοναδικότητα που προσφέρει σαν περιοχή η Φωκίδα είναι ο συνδυασμός θάλασσας και βουνού κάτι που δεν συμβαίνει πουθενά σε ολόκληρο τον κόσμο!!!
Οι αγώνες διεξάγονται σε περιοχές με βουνά και οι προσγειώσεις είναι σε οροπέδια και κάμπους που το καλοκαίρι οι θερμοκρασίες είναι ανυπόφορες.
Προσγείωση και τερματισμός του αγώνα δίπλα στη θάλασσα, όπως στοχεύουμε να κάνουμε στη μαρίνα Ιτέας, μετά από πτήσεις που θα ανεβάσουν τους πιλότους σε υψόμετρα πάνω από 3000μ και διάνυση πολλών χιλιομέτρων στην ενδοχώρα, δεν υπάρχει πουθενά !!! και αυτό το μοναδικό πλεονέκτημα μας είναι που θέλουμε να αναδείξουμε και αξιοποιήσουμε. Υπάρχουν πολλές περιοχές στο πλανήτη που πετάνε το ίδιο και καλύτερα από τα βουνά της Φωκίδας , αλλά καμία που να τελειώνει ο αγώνας δίπλα στη θάλασσα.
Ο μοναδικός συνδυασμός μεγάλων πτήσεων που τελειώνουν στη θάλασσα αποτελεί και τον λόγο που η περιοχή μας θα μπορούσε να αποτελέσει πόλο έλξης για τους χιλιάδες ευρωπαίους πιλότους που αναζητούν πτήσεις και καλοκαιρινές διακοπές ταυτοχρόνως και δεν υπάρχει καλύτερη προβολή της περιοχής από ένα καλά οργανωμένο αγώνα τέτοιου βεληνεκούς.
Για να φέρουμε σε αίσιο τέλος μια τέτοια μεγάλη διοργάνωση που θα φέρει πιλότους από όλο τον κόσμο για να πετάξουν για πρώτη φορά και να θέσουν την θεμέλια λίθο για την διεξαγωγή του παγκόσμιου κυπέλλου για το 2016, εκτός από την βοήθεια της περιφερειακής ενότητας Φωκίδας, του Δήμου Δελφών και του Δήμου Δωρίδας που έχουμε χρειάζεται όλες οι υπηρεσίες και οι σύλλογοι που εμπλέκονται ή υπάρχει πιθανότητα να εμπλακούν με τον αγώνα, να συνδράμουν για την κατά το δυνατόν άψογη εξυπηρέτηση των αναγκών, που ενδέχεται να προκύψουν.
Επίσης θα ήταν θεμιτή η βοήθεια που θα μπορούσε να προσφέρει κάποιος στην απογείωση, βοηθώντας τους πιλότους στο άνοιγμα της πτέρυγας για συντόμευση της διαδικασίας απογείωσης.
Οι εθελοντές θα μεταφέρονται προς και από την απογείωση με οχήματα της διοργάνωσης και θα έχουν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν από κοντά πολλούς πιλότους να απογειώνονται, κυρίως πάνω από την Αγ.Ευθυμία, σε ένα πανέμορφο θέαμα με φόντο το δυτικό Παρνασσό και τον κόλπο της Ιτέας.
Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να δηλώσουν συμμετοχή στην ηλεκτρονική διεύθυνσηafostel.info@gmail.com