ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΑΜΦΙΣΣΑΣ… ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΓΙΑ ΥΠΟΒΑΘΜΙΣΗ ΑΠΟ ΤΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ

ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΑΜΦΙΣΣΑΣ… ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΓΙΑ ΥΠΟΒΑΘΜΙΣΗ ΑΠΟ ΤΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Το Σωματείο Εργαζομένων του Γ.Ν. Άμφισσας, έχει αναδείξει επανειλημμένα την Δραματική Υποβάθμιση που ζούμε ολοένα και περισσότερο στο Νοσοκομείο αλλά και στα Κέντρα Υγείας Ιτέας και Λιδωρικίου, παρ’ολες τις κατά καιρούς διαβεβαιώσεις των Κυβερνόντων για Αναβάθμιση.

Όσο και να εργάζεται το Προσωπικό σε ρυθμούς υπέρ εντατικοποίησης της εργασίας ,τα κενά που έχουν δημιουργηθεί και προκύπτουν καθημερινά είναι αδύνατο να καλυφτούν όπως ισχυρίζονται «μερικοί» .

Η δραματική μείωση του Προϋπολογισμού από το 2009 έως και σήμερα αγγίζει το 45% , ενώ για τα έτη 2013 και 2014 είναι 15% και 15% αντίστοιχα. Mε τόσο μειωμένο προϋπολογισμό είναι αδύνατο να λειτουργήσει με ασφάλεια το Νοσοκομείο Άμφισσας.

Ο ασφαλισμένος είτε προσέρχεται στη Π.Φ.Υ. είτε στο Νοσοκομείο επιβαρύνεται ολοένα και περισσότερο αφού αυξάνεται η συμμετοχή του σε φάρμακα ,εξετασεις,ΤΕΠ ,συνταγές.

Ειδικά στο Νομό Φωκίδας που δεν υπάρχουν συμβεβλημένοι Ιατροί άλλων ειδικοτήτων και συμβεβλημένα Μικροβιολογικά Εργαστήρια το Νοσοκομείο μας σηκώνει το βάρος όλων και όταν οι παραπάνω Υπηρεσίες δεν προσφέρονται από το Νοσοκομείο οι κάτοικοι πρέπει να καταφεύγουν σε διπλανούς Νομούς για απλές Ιατρικές Πράξεις ή εξετάσεις Αίματος .

Η επίσκεψη στο Νοσοκομείο και στα Κέντρα Υγείας αρχίζει να παρουσιάζει εικόνα άλλων δεκαετιών. Το Ιατρικό προσωπικό είναι ελάχιστο και δεν επαρκεί ούτε και για απλή Συνταγογράφηση. Σε μικρό χρονικό διάστημα εάν δεν παρέμβει η Πολιτεία δεν θα είναι δυνατή η 24ωρη εφημέρευση των Μονάδων Υγείας του Νομού Φωκίδας. Ο κόσμος εγκαταλείπεται στην πιο δύσκολη οικονομική περίοδο που βιώνει η χώρα μας τις τελευταίες δεκαετίες.

Η χιλιομετρική απόσταση του Νοσοκομείου Άμφισσας από τους γύρω όμορους Νομούς που διαθέτουν συμβεβλημένους Ιατρούς-Εργαστήρια-κλινικές επιβάλλουν την άμεση αύξηση του Προϋπολογισμού του Νοσοκομείου και την ρητή διαβεβαίωση του Υπουργείου Υγείας για την κάλυψη των βασικών του αναγκών . Ο πολίτης της Φωκίδας που επισκέπτεται τις Μονάδες Υγείας του Νομού μας θα πρέπει να αισθάνεται το ίδιο ασφαλής με τον πολίτη της Λαμίας , του Καρπενησίου ή της Αθήνας.

Για εμάς το πρόβλημα αφορά τις επιλογές και προτεραιότητες που έχουν οι Κυβερνήσεις των τελευταίων ετών, αφορά την ΔΗΜΟΣΙΑ ΥΓΕΙΑ , την επικινδυνότητα της Νοσηλείας και της Παροχής των Ιατρικών Πράξεων .

ΠΡΕΠΕΙ ΟΛΟΙ ΝΑ ΕΝΗΜΕΡΩΘΟΥΜΕ ΚΑΙ ΝΑ ΠΑΡΟΥΜΕ ΘΕΣΗ

ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΑΛΛΟ ΝΑ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΜΕ

ΣΕ ΠΟΛΥ ΛΙΓΟ ΧΡΟΝΙΚΟ ΔΙΑΣΤΗΜΑ ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΝΔΕΙΞΕΙΣ ΜΑΡΤΥΡΟΥΝ ΟΤΙ Η ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΜΗ ΑΝΑΣΤΡΕΨΙΜΗ.

ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΠΡΟΣΒΑΣΗ ΟΛΩΝ ΣΤΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ

ΔΗΜΟΣΙΑ ΔΩΡΕΑΝ ΥΓΕΙΑ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ

ΑΜΦΙΣΣΑ 27 Φεβρουαρίου 2014

ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΓΕΝΙΚΟΥ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ ΑΜΦΙΣΣΑΣ
Αναρτήθηκε από Καρτερία στις 4:40 μ.μ.