Ερώτηση στη Βουλή βουλευτών του ΚΚΕ για δημοπράτηση έργων λίμνης Μόρνου.

Ερώτηση στη Βουλή βουλευτών του ΚΚΕ για δημοπράτηση έργων λίμνης Μόρνου.
Ερώτηση προς τον Υπουργό Περιβάλλοντος σχετικά με την ολοκλήρωση του έργου αποχέτευσης και επεξεργασίας λυμάτων οικισμών περιοχής ταμιευτήρα Μόρνου κατέθεσαν οι βουλευτές του ΚΚΕ Θανάσης Παφίλης και Γιάννης Γκιόκας.
Στην ερώτηση οι βουλευτές τονίζουν :

Κίνδυνος να μη γίνει δημοπράτηση, παρόλο που έχει ολοκληρωθεί η μελέτη και τελικά να μην υλοποιηθεί υπάρχει για το έργο επεξεργασίας λυμάτων οικισμών περιοχής ταμιευτήρα Μόρνου.

Η υλοποίηση του έργου θα αποτελέσει ολοκληρωμένη λύση στο πρόβλημα της διαχείρισης των λυμάτων των παραλίμνιων οικισμών του Δήμου Δωρίδας (Λιδορικίου, Πενταπόλεως και οικισμού Παλαιοκάστρου, Μαλανδρίνου και του σωφρονιστικού καταστήματος Μαλανδρίνου, Αμυγδαλιάς, Βραίλας και Λεύκας) με σκοπό την προστασία του ταμιευτήρα της λίμνης Μόρνου και του περιβάλλοντος της ευρύτερης περιοχής γενικότερα, ενώ οφέλη θα έχει και για τους κατοίκους της Αττικής αν λάβουμε υπόψη το γεγονός ότι ο ταμιευτήρας Μόρνου είναι σημαντική πηγή υδροδότησης του λεκανοπεδίου.

Επειδή η υλοποίηση έργων όπως αυτό, αποτελεί ζητούμενο μιας σωστής και ολοκληρωμένης πολιτικής διαχείρισης του υδατικού πλούτου που θα έχει πολλαπλά οφέλη για το περιβάλλον και την εξυπηρέτηση των λαϊκών αναγκών.

ΕΡΩΤΑΤΑΙ ο κ. Υπουργός: τι μέτρα θα λάβει για εξασφάλιση της υλοποίησης του έργου με την πλήρη χρηματοδότηση του από τον κρατικό προϋπολογισμό.