Ερώτηση Αποστόλου προς τον Υπουργό Υγείας με θέμα το Κ.Υ. Λιδωρικίου-ΘΕΜΑ :”ΚΛΕΙΣΙΜΟ Κ.Υ. ΛΙΔΩΡΙΚΙΟΥ- Ν. ΦΩΚΙΔΑΣ’’

DSC00162Η εγκατάλειψη της ορεινής υπαίθρου βρίσκει την απόλυτη έκφρασή της στο Λιδωρίκι Φωκίδας. Από τη Μ. Δευτέρα 14 Απριλίου το Κέντρο Υγείας δεν λειτουργεί αφού η απουσία, είτε πλήρης είτε μερική, γιατρών και νοσηλευτικού προσωπικού αποτελεί μία πραγματικότητα που βιώνουν οι κάτοικοι τόσο του Λιδωρικίου όσο και των 33 χωριών της ορεινής Δωρίδας.

Επί πολλές ημέρες το Κ.Υ. παραμένει κλειστό εξαιτίας της έλλειψης του απαραίτητου προσωπικού, φτάνοντας μάλιστα μέχρι και του σημείου ακόμη και η στοιχειώδης φύλαξή του να καθίσταται προβληματική.
Με αποφάσεις του Υπουργού Υγείας ειδικευμένοι ιατροί, νοσηλευτικό προσωπικό και προσωπικό εργαστηρίων με οργανική θέση στο Κέντρο Υγείας έχουν μετακινηθεί για την κάλυψη αναγκών σε άλλα νοσοκομεία. Αγροτικός ιατρός υπάρχει μόνο στο Λιδωρίκι, ο οποίος θα φύγει σε λίγες ημέρες, ενώ στα περιφερειακά ιατρεία του Δήμου, που υπάγονται στο Κ.Υ. Λιδωρικίου, δεν υπάρχει κανένας αγροτικός ιατρός. Επιπρόσθετα λόγω έλλειψης προσωπικού το ΕΚΑΒ δεν παρέχει 24ωρη κάλυψη.
Με βάση τα ανωτέρω,
Ερωτάται ο κ. Υπουργός:

1. Σε ποιες άμεσες ενέργειες θα προβεί ώστε να επανέλθει σε εύρηθμη λειτουργεία το Κέντρο Υγείας Λιδωρικίου, προκειμένου να καλύψει τις ανάγκες των κατοίκων της περιοχής;
2. Για ποιο λόγο δεν καλύπτονται οι θέσεις των αγροτικών ιατρών στα περιφερειακά ιατρεία;

Ο ερωτών βουλευτής
Αποστόλου Ευάγγελος

Α Ι Τ ΗΜΑ
• Πολιτιστικού Συλλόγου Λιδωρικίου
• Τοπικού Εκπολιτιστικού Σύλλογος Αμυγδαλιωτών Δ.Δωρίδος «η Πλέσσα»
• Πολιτιστική Κίνηση Μαλανδρίνου «ο Φύσκος»
• Δημοτών της Τ.Κ. Λιδωρικίου και άλλων Τοπικών Κοινοτήτων
ΘΕΜΑ :”ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Κ.Υ. ΛΙΔΩΡΙΚΙΟΥ- Ν. ΦΩΚΙΔΑΣ’’
Ημερομηνία :05-05-2014
ΠΡΟΣ :
Το ΔΗΜ. ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ
ΤΟΥ Δ. ΔΩΡΙΔΟΣ
Κοιν.
Υπουργό Υγείας κ. Άδωνι Γεωργιάδη
Βουλευτή Ν. Φωκίδας κ. Ασπασία Μανδρέκα
Διοικητή Γ.Ν. Άμφισσας κ. Δάρρα
ΜΜΕ Φωκίδας
Μετά την συνάντηση των Δημοτών Λιδωρικίου και Δημοτών του Δ. Δωρίδος, με το Δήμαρχο κ. Καπεντζώνη, την κοινή συνάντηση όλων των παραπάνω με το Διοικητή του Γ.Ν. Άμφισσας κ. Δάρρα, καθώς και την ανακοίνωση, ότι το μήνα Μάιο το Κ.Υ. Λιδωρικίου δε θα καλύπτεται από γιατρούς 11 μέρες, ζητάμε επιτακτικά να καλυφθεί το Κ.Υ. Λιδωρικίου με όλες τις εφημερίες καθώς οι δικοί μας γιατροί, είναι εκείνοι, οι οποίοι έχουν οργανικές θέσεις εδώ κι έχουν αποσπασθεί στο νοσοκομείο Άμφισσας.
Δεν μπορεί να κλείνουν το Κ.Υ. Λιδωρικίου που εξυπηρετεί όλη την ορεινή Δωρίδα που απέχει από το Γ.Ν. Άμφισσας 40 ως 80χ.μ.
Δεν μπορεί να μας απαξιώνουν άλλο
Φτάνει πια ο εμπαιγμός
Δεν μπορεί να τίθεται σε κίνδυνο η υγεία και η ζωή των πολιτών
Απαιτούμε την παρέμβαση όλων των αρμοδίων φορέων προκειμένου να επιλυθεί άμεσα το μεγάλο πρόβλημα που έχει προκύψει με τη λειτουργία του Κ.Υ. Λιδωρικίου.
Ακολουθούν υπογραφές
που έχουν κατατεθεί στο Δ.Σ. του Δ.Δωρίδος